Votant dipositant el sobre a l'urna

(ACN) La Lliga Democràtica recorrerà aquest dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’ajornament de les eleccions previstes per al 14-F. Tot i que el partit que lidera Astrid Barrio no es presentava als comicis, considera que no s’ajornen les eleccions sinó que es produeix una “veritable suspensió de la democràtica” i suposa un “abús de poder inacceptable”.

Segons aquesta formació, deixar sense efecte la convocatòria electoral és un fet d’“extrema gravetat” tenint en compte la “precarietat institucional” de la Generalitat. Aquest dilluns a la tarda, Federalistes d’Esquerra té previst fer una roda de premsa per anunciar el seu parer sobre emprendre accions legals contra el dret de suspensió de les eleccions.

Foment i PIMEC també estudien presentar-hi un recurs en contra

Foment del Treball i PIMEC també estan valorant presentar un recurs al TSJC per l’enderrirement de les eleccions al 30 de maig. D’una banda, el comitè executiu de la patronal dirigida per Josep Sánchez Llibre es reunirà aquest dilluns a les 15 h per prendre la decisió. I, de l’altra, PIMEC ha convocat una reunió extraordinària del comitè executiu a les 12 h per decidir el parer de la confederació.

Totes dues patronals han advertit dels efectes negatius per a l’economia i han alertat d’una demora en la presa de decisions i l’execució de polítiques “clau” per superar la crisi del coronavirus.

Darias: “Em remeto a les consideracions dels partits catalans i el govern”

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha assegurat aquest dilluns que el seu executiu no té res a dir sobre la decisió dels partits catalans i del govern català de posposar les eleccions fins al 30 de maig.

Malgrat les declaracions anterior dels seus companys de gabinet -com el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que va afirmar que l’ajornament suposa “suspendre la democràcia”– Darias ha apuntat a Onda Cero que el Govern espanyol “no hi té res a al·legar” perquè “és una qüestió que correspon decidir als partits catalans, a la societat catalana i al govern”. “Han estat els partits d’àmbit català i el govern els que han decidit aquesta data i jo em remeto a les consideracions a què han arribat”.