primer plano segona dosi vacuna

El Departament de Salut ha començat a administrar aquest diumenge la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19 a les residències de gent gran de Barcelona. En concret, a la residència Mil·lenari, el primer centre de la ciutat on residents i professionals van ser vacunats amb la primera dosi el 27 de desembre.

La primera persona que va rebre el vaccí a Barcelona va ser Rosa Dalmau, una usuària d’aquesta residència ubicada al carrer Nou de la Rambla, al Raval. I aquest diumenge, ja ha rebut la segona dosi.

A banda, aquest diumenge també es van començar a administrar les primeres segones dosis a la regió de l’Alt Pirineu i Aran, concretament a la residència de gent gran Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur.

Josefa Pérez rep la segona dosi de la vacuna de Pzifer
Josefa Pérez, primera vacunada contra la covid-19 a Catalunya, rep la segona dosi

La primera vacunada a Catalunya rep la segona dosi

La primera persona vacunada contra la Covid-19 a Catalunya, Josefa Pérez, de 89 anys, ha rebut aquest dilluns la segona dosi de Pfizer a la residència pública Feixa Llarga, de l’Hospitalet de Llobregat. Per tant, ha completat el cicle per a la immunització, tot i que cal que passin uns dies perquè faci efecte. 

La segona persona en aquest centre a rebre la vacuna ha estat la directora de la residència, Conxita Barbeta. Es tracta d’un centre classificat com a verd, és a dir, que no té casos de coronavirus. El 96% dels residents d’aquest centre ja han rebut la primera dosi d’aquesta vacuna i alguns han patit lleugeres reaccions com ara mal al braç o febre.