campanya Observatori contra Homofòbia

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha iniciat la campanya de micromecenatge ‘Aturem la impunitat‘ per finançar les acusacions particulars a les víctimes de l’LGTBI-fòbia. L’entitat ha afirmat que l’acusació particular és “una figura clau” en la defensa dels drets de les víctimes de violència i discriminació per motivació LGTBI. Per mantenir el servei, s’ha marcat com a objectiu recaptar un mínim de 4.000 euros entre aquest dilluns i el 26 de febrer.

La campanya vol sensibilitzar també sobre la importància de realitzar la denúncia i el registre de la incidència. L’entitat ha apuntat que hi ha molta “infradenúncia”. El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha fet una crida a l'”ajut i la solidaritat” de tothom.

Unes de les últimes víctimes han estat una dona trans i la seva parella a Horta, que asseguren que van ser brutalment agredides per quatre veïns seus d’Horta.

189 agressions en un any

L’Observatori contra l’Homofòbia ha registrat, només en un any (2020) 189 agressions i discriminacions cap al col·lectiu LGTBI. Aquesta és la xifra més alta dels últims cinc anys, i suposa un increment 25 % respecte de l’any anterior. Les agressions a la via pública continuen sent l’àmbit més destacat, tot i el confinament, seguit de les incidències a l’habitatge i a les xarxes socials.

Des de l’Observatori també recorden que en els últims cinc anys han registrat 788 incidències i els serveis d’atenció jurífica i acompanyament psicosocial han fet més de 300 atencions.