Dos homes corren per la Meridiana durant la fase 0 de la desescalada del confinament pel coronavirus
Foto: Xavi Calvo

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que seria millor que Barcelona esperi set dies més per passar a la fase 1 si hi ha dubtes que no pas que avanci per després haver de retrocedir. “Potser als de Barcelona ens toca esperar set dies, però a aquestes altures, tot i que són molts dies, crec que seria pitjor set dies una mica inestables i que després haguem de tornar enrere, que set dies per acabar de netejar allò que no acaba de quedar clar i que hi passem en bones condicions”, ha dit a Catalunya Ràdio. Trilla s’ha mostrat convençut que Salut serà prudent.

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es reuniran aquesta tarda per avaluar si Barcelona està en condicions de passar a la fase 1 de desescalada.

Sobre la quarantena als viatgers que ha imposat el Govern espanyol, Trilla ha opinat que és “poc pràctica”, perquè no es pot controlar que es compleixi. A l’hora de decidir qui passa a la fase 1, Trilla també ha aprofitat per remarcar que Barcelona i la resta de l’àrea metropolitana estan “interconnectades”, tot recordant que la capital i l’Hospitalet són municipis que estan separats per un carrer. Pel que fa a la quarantena als viatgers, ha indicat que l’ha sorprès una mica.

Tot i que ha indicat que des del punt de vista sanitari és una mesura correcta, ha dubtat que sigui pràctica, perquè no es podrà controlar què faran les persones i si realment s’aïllaran. En aquest sentit, ha dit que confia que Europa marcarà unes directrius “una mica més coherents” per al conjunt d’estats.