L’Ajuntament de Barcelona ha tallat el trànsit, aquest dimecres, als laterals de l’avinguda Diagonal en diversos trams per ampliar l’espai destinat als vianants. La mesura forma part del pla per adaptar l’espai públic a la desescalada i afecta el lateral mar entre el carrer de Villarroel i el passeig de Gràcia i el lateral muntanya des del carrer de Sardenya fins al de Roger de Llúria.

laterals Gran Via Diagonal

A la Gran Via, el tall de trànsit afectarà el lateral mar en dos trams, des del carrer de Vilamarí fins a la rambla de Catalunya i entre els carrers de Pau Claris i Bailén. “Em vull imaginar una Gran Via i una Diagonal amb menys cotxes”, ha sentenciat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha dit que l’objectiu és reduir el trànsit per baixar els nivells de contaminació i fer “més accessible, ràpid i àgil” la mobilitat a peu i en bicleta.

Picaresca a les noves voreres de Consell de Cent

L’Ajuntament està culminant aquests dies les tasques per pacificar el carrer del Consell de Cent, que tindrà un únic carril de circulació, un per a bicicletes i voreres més amples. El mateix patró se seguirà a Rocafort i Girona. En aquestes vies, les motos no podran aparcar a les voreres. Tot i això, el consistori admet que s’està usant les noves voreres pintades a la calçada per a càrrega i descàrrega.

furgoneta Consell de Cent

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha dit que hi ha “un punt d’indisciplina” els dies laborables. “Vigilarem i exercirem l’autoritat a l’espai públic perquè es respectin les àrees per a vianants”, ha afirmat.

El carril bici de Pau Claris, obert

A banda de promoure la mobilitat a peu, també es vol fomentar l’ús de la bicicleta. Per això, ja s’ha obert el nou carril bici al carrer de Pau Claris, i en els propers dies es posaran en marxa altres vies ciclistes als carrers de València, Roger de Llúria i Indústria. Els nous carrils estan identificats amb pintura groga i, de moment, no tenen separadors.