(ACN) El Comitè d’Empresa de Nissan ha anunciat aquest dimarts que ha presentat una demanda judicial per vulneració del dret de vaga, en considerar que la companyia no pot tornar a incloure un miler de treballadors de la planta de la Zona Franca en un ERTO per força de causa major, després de quedar-se sense peces per la protesta indefinida al centre de Montcada. “La fàbrica de la Zona Franca no pot produir per la vaga indefinida convocada a Montcada i no per la covid-19“, remarca el comitè en un comunicat, en el qual també critica que l’expedient “és una forma d’intentar estalviar-se els salaris carregant-los a l’Administració”. Els treballadors afectats són els destinats a la fabricació de la “pick-up” de Mercedes.

Paral·lelament, els representants dels treballadors també exposen la seva intenció de presentar un recurs a l’Autoritat Laboral, Inspecció de Treball i el SEPE perquè no accepti els expedients que afecten els treballadors que estaven convocats per a la fabricació de la “pick-up” de Mercedes. “En cas que ens donin la raó, serà Nissan qui hagi de pagar els salaris al 100 % de tots els afectats“, subratllen els treballadors.

El comitè ha informat que 20 treballadors de la planta de Sant Andreu s’han adherit a la protesta de Montcada des d’aquesta tarda. Segons el comitè d’empresa, la intenció de Nissan és fer un estoc de suspensions destinades a les plantes que té Anglaterra i per a Renault.

Divendres, l’automobilística va tornar a aplicar un ERTO a un miler de treballadors de la planta de la Zona Franca que treballaven en la fabricació de la “pick-up” Classe X de Mercedes i es van quedar sense peces per la vaga al centre de Montcada i Reixac. La companyia va decidir dimecres passat enviar els treballadors a casa amb un permís retribuït per a l’endemà i divendres i, a partir d’ahir, van tornar a ser inclosos en un expedient de regulació temporal d’ocupació. La manca de peces per la vaga al centre de Montcada i Reixac, que va començar el 4 de maig, també va obligar a aturar l’activitat a la planta que la marca té a Sant Andreu.

El comitè d’empresa va organitzar una caixa de resistència per ajudar els treballadors que fan vaga i que no percebran el salari.