Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, que es commemora cada any el 12 de maig, aquest col·lectiu ha aprofitat per fer sentir la seva veu i reivindicar el seu paper en la societat. “Ara el que reclamem és un reconeixement professional per part de totes les institucions sanitàries”, ha assegurat a betevé Empar Loren, secretària d’Organització de la Federació de Sanitat de CCOO a Catalunya.

Loren ha especificat que “hem d’estar en càrrecs de direcció i prendre decisions importants”. I ha subratllat que les infermeres són “l’eix central en les cures”. La representant sindical ha agraït el suport social d’aquests dies, durant la pandèmia del coronavirus, ja que assegura que “han estat moments molt durs“.

“El que volem és treballar en bones condicions laborals“, ha dit també la portaveu de CCOO. Loren ha qualificat de “brutals” les retallades de l’any 2010 i ha explicat que a l’estat espanyol hi ha 5,3 infermeres per cada 1.000 pacients, quan a França en tenen 9,9 o a Alemanya, 13,3, per exemple. En aquest sentit, ha afirmat que “la qualitat del servei es dona amb una bona dotació de professionals als centres”.

Finalment, Loren s’ha mostrat esperançada que “el sistema sanitari es pugui organitzar una mica millor”, alhora que ha plantejat la necessitat de disposar de “més personal qualificat” als hospitals. A més, ha recordat que encara hi ha especialitats d’infermeria pendents de reconeixement, com les de pediatria, geriatria, psiquiatria o la medicoquirúrgica.