El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) debatrà aquest dilluns si amplia el toc de queda a 62 municipis catalans, entre els quals hi ha Barcelona. La Sala Contenciosa va rebre divendres la petició del govern de la Generalitat per estendre el confinament nocturn a més poblacions de Catalunya. Així doncs, el tribunal ha confirmat que la deliberació es farà dilluns, 23 d’agost, i en donarà a conèixer la resposta un cop finalitzi aquest debat.

Barcelona podria recuperar el toc de queda

El nou criteri establert pel govern estableix que recuperin el confinament nocturn aquells municipis més de 20.000 habitants amb un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants, com Barcelona. Un altre criteri fa referència a les poblacions de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers set dies. Salut manté que el toc de queda és necessari per raons epidemiològiques.

Més d’11.000 desallotjats el cap de setmana

Aquest cap de setmana ha estat el primer des que s’ha aixecat, una altra vegada, la restricció nocturna. Això s’ha traduït en aglomeracions en diversos punts de la ciutat, sobretot a Gràcia, que ha acabat de celebrar la festa major.

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van desallotjar la matinada d’aquest dissabte 6.350 persones dels carrers de Barcelona, per incompliment de mesures anticovid, com ara no respectar la distància de seguretat i no dur ben posada la mascareta, així com per beure alcohol a la via pública i per molèsties als veïns. La matinada de diumenge, s’ha repetit la situació i els cossos policials han desallotjat 5.500 persones.