(EFE) La secretària de Salut Pública del govern, Carmen Cabezas, ha defensat aquest dissabte que el nou toc de queda que planteja el govern català és necessari per raons epidemiològiques, ja que la incidència de 125 casos per 100.000 habitants és la que en l’estat es considera un “risc molt alt”. En una entrevista en Rac1, Cabezas ha assegurat que és “important” mantenir el toc de queda “unes setmanes més” per contenir la pandèmia.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebutjar dijous passat la proposta de la Generalitat de prorrogar una setmana més el toc de queda a 148 municipis i va limitar-ne l’aplicació d’aquesta restricció únicament a 19 localitats, entre les quals no es troben Barcelona ni la seva àrea metropolitana, davant la millora de les dades sanitàries.

Després d’aquest revés, el govern català va fer una altra proposta que el TSJC analitzarà dilluns que ve: aplicar el toc de queda en els 62 municipis de més de 20.000 habitants que presenten un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants. Cabezas ha explicat que “Salut el que fa és determinar la necessitat d’adoptar mesures per reduir la mobilitat i la interacció social”. La secretària de Salut Pública del govern ha apuntat que en els municipis de més de 20.000 habitants “és on la interacció social es pot produir de forma més fàcil”.