Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han desallotjat la matinada d’aquest dissabte 6.350 persones dels carrers de Barcelona en el primer divendres sense toc de queda. El principal focus d’aglomeracions s’ha produït a Gràcia, on s’hi celebra la festa major, i aquí s’ha fet marxar a 3.500 persones. La policia també ha hagut d’actuar al litoral barceloní, on hi han desallotjat 2.500 persones, mentre que a la zona del MACBA han estat 350.

El desallotjament s’ha fet per incompliment de mesures anticovid, com ara no respectar la distància de seguretat i no dur ben posada la mascareta, així com per beure alcohol a la via pública i per molèsties als veïns.

“Sembla la Barcelona del 2019”

Els carrers i les places de Gràcia han plens fins ben entrada la matinada, malgrat que les activitats finalitzaven com a màxim a les 00.30 h. Això, després que les comissions de festes descartessin allargar els horaris dels concerts i les últimes activitats tot i no haver-hi toc de queda.

En aquest barri, les aglomeracions més destacades s’han produït als carrers adjacents a les principals places del barri on se celebraven els concerts. Les places estaven acordonades i vigilades per la Guàrdia Urbana i personal de seguretat, i només es permetia l’accés a veïns de la zona, artistes i personal de neteja. A partir de dos quarts de dues, els controls s’han aixecat i l’accés a les places ha quedat obert.

Segona nit sense toc de queda

Entre la nit del dijous i la matinada del divendres, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van desallotjar 4.000 persones a la ciutat en la primera nit sense toc de queda a Barcelona. De nou, El principal focus d’aglomeracions es va produir a les places de John Lennon, del Diamant i del Raspall, a Gràcia. En aquesta zona s’hi van desallotjar 2.000 persones.