Les Festes de Gràcia s’han pogut celebrar, malgrat la pandèmia, i s’han hagut d’adaptar a les mesures sanitàries. L’Ajuntament ha fet un balanç positiu d’aquests dies, però l’últim cap de setmana ha quedat marcat per la fi del toc de queda.

L’eliminació d’aquesta restricció ha provocat aglomeracions i els veïns del barri han denunciat soroll i incivisme una vegada acabaven les activitats programades. De fet, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van desallotjar 4.000 persones de les places i carrers de Gràcia la nit de dissabte a diumenge.

“Abans eren les festes del barri”

L’Ajuntament de Barcelona ha admès que aquest últims dies hi ha hagut un “increment considerable” de gent al carrer i els veïns ho corroboren. La Lluïsa Esteban, vocal de l’AV Plaça del Diamant, assegura que “des que es va aixecar el confinament, les botellades han anat in crescendo” i afegeix: “Això no ho havia viscut mai, i fa 21 anys que visc aquí.”

Molts veïns expliquen que marxen durant la festa major i alguns lamenten que aquesta celebració s’hagi degradat. La Pilar, és de Gràcia i afirma: “Abans eren les festes del barri i els veïns les gaudien”. Una opinió compartida amb l’Enric: “Les festes de Gràcia eren molt maques i molt familiars”.

Demanen que l’Ajuntament actuï

Molts veïns de Gràcia asseguren que han de dormir amb les finestres tancades tot i la calor i lamenten que el soroll dura fins a altes hores de la matinada. Per això, demanen a les administracions que augmentin la presència policial i que incrementin la vigilància una vegada acaben els concerts programats.

A més, apunten que és una situació que s’accentua durant els dies de festa major, però que es produeix durant tot l’any, sobretot a l’estiu.