carrer de nit al raval

El govern de la Generalitat vol recuperar el toc de queda en 62 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Barcelona. Això, després que aquest dijous el TSJC negués prolongar el confinament nocturn en la majoria de localitats i el permetés a 19. Ara, l’executiu català ha anunciat que vol ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants i aquells de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers set dies. La mesura entrarà en vigor una vegada l’aprovi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La intenció del govern és mantenir la prohibició dels desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1 i les 6 hores. S’exclouen d’aquesta prohibició desplaçaments de caràcter essencial, que cal justificar adequadament.

L’àrea metropolitana també recuperaria el toc de queda

La proposta del govern també contempla que els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona recuperin el confinament nocturn, a l’espera de l’aval del TSJC. És el cas de poblacions com Badalona, Sant Adrià del Besòs, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Montcada i Reixac.

El TSJC no es pronunciarà fins dilluns

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut la petició de l’executiu català i anuncia que debatrà dilluns si amplia el toc de queda als 62 municipis catalans.