A l’espera que el Tribunal Superior de Justícia es pronunciï dilluns sobre si avala el toc de queda a Barcelona, la ciutat ha viscut el primer cap de setmana sense confinament nocturn. La nit de divendres a dissabte ha estat la més conflictiva, amb més de 6.000 desallotjats. Durant la matinada de diumenge, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat 5.500 persones.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en una entrevista a Catalunya Ràdio, reconeix que des que s’ha aixecat el toc de queda hi ha hagut “un increment considerable de presència de gent a l’espai públic nocturn” tot i que subratlla que “no hi ha hagut incidents destacables”. Batlle ha afegit que les denúncies tenen a veure, sobretot, amb “actituds incíviques”.

Batlle demana fer compatible l’oci amb el civisme

Batlle també ha insistit a demanar responsabilitat a la ciutadania “en part lligada al tema de la pandèmia i l’emergència sanitària”, un missatge que ja va enviar ara fa uns dies. A més, el tinent d’alcalde ha remarcat la voluntat de “fer compatible l’oci nocturn i la diversió nocturna amb unes mínimes normes de civisme i comportament”.