Els treballadors del Zoo de Barcelona s’ha concentrat aquest dimarts al matí a les portes de l’equipament per demanar que no es tanquin les instal·lacions per la pandèmia del coronavirus. El Zoo va tornar a tancar portes aquest dilluns, 20 de juliol, després que la Generalitat hagi decretat noves restriccions contra els brots de coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana. L’equipament va estar tancat tres mesos en la primera onada de la pandèmia i va reobrir el 25 de juny.

Un espai refugi per als barcelonins

Els treballadors del Zoo consideren que es tracta d’un tancament encobert i d’una campanya en contra d’aquesta instal·lació. Asseguren que s’ha fet molt d’esforç perquè sigui un espai segur i defensen la necessitat d’opcions com aquesta “en moments tan difícils” per a la ciutadania. Consideren que, en un moment de pandèmia com l’actual, el Zoo de Barcelona ha de ser un “espai de refugi per a molta gent que no te opció de marxar de la ciutat” o que pot quedar-se confinada en pisos petits. Pel portaveu del Comitè d’Empresa, Damià Gibernet, aquesta actitud demostra un “menyspreu constant” a la instal·lació.

El personal del Zoo de Barcelona discrepa sobre el tractament que està rebent l’equipament aquests dies, i posa d’exemple la marxa dels últims dofins del Zoo aquest dilluns. Creuen que s’hauria d’haver apostat per millorar les instal·lacions i assumir les responsabilitats sobre aquests animals. També denuncien el que consideren una “manca d’orgull” en l’equipament el fet de no anunciar notícies com la nova instal·lació dels lleons.