El Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona rebutja el trasllat dels tres últims dofins del Zoo de Barcelona a l’Attica Zoological Park, un zoo d’Atenes. Un dels membres del comitè, Oriol Borrut, defensa que calia millorar el delfinari barceloní per garantir el benestar dels animals a les instal·lacions de Barcelona i així evitar-ne el trasllat. “Hauríem hagut d’invertir en unes instal·lacions millors i assumir les responsabilitat envers aquests animals, que són de l’Ajuntament”, ha afirmat Borrut.

D’aquesta manera, els treballadors del Zoo diuen que “queda molt bonic dir que no volem dofins” però que “és responsabilitat de Zoo” tenir cura dels tres exemplars que quedaven a l’equipament de Barcelona i, quan morissin, dedicar les instal·lacions a altres espècies o usos.

“És treure’s els dofins de sobre”

Paral·lelament, el Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona critica que els tres exemplars s’hagin traslladat a un altre zoo: “És tirar pilotes fora i treure’s els dofins de sobre”, denuncia Borrut. En un primer moment, els responsables del Zoo volien ubicar els dofins a algun santuari, una opció que “queda molt bé com a concepte teòric però que no és factible perquè tots els santuaris s’han quedat per construir”, segons el membre del Comitè d’Empresa del Zoo.