Més de 50 persones han tornat a tallar l’avinguda Meridiana aquest dimecres al vespre. La protesta arriba hores després que l’Ajuntament ha tornat a instar a la conselleria d’Interior que posi punt final als talls diaris, amb una demanda avalada amb el suport del govern municipal (BComú i el PSC) i Cs, el PP i BCN Canvi, a l’oposició.

Bona part dels manifestants han criticat la demanda municipal i han apel·lat al fet d’estar “exercint un dret fonamental: el de la protesta“. En aquest sentit, han recordat que, si finalment la Generalitat acaba per desautoritzar el tall, “seguirem amb la protesta fins que els presos siguin alliberats”, han recalcat.

La demanda de l’Ajuntament no és pas nova. El febrer de l’any passat, el consistori ja ho va sol·licitar a Interior, tot i que sense èxit. En aquella ocasió, el departament dirigit pel llavors conseller Miquel Buch va al·legar que el dret de manifestació “és un dret fonamental” i que l’Administració només el pot prohibir i modificar “en cas d’alteració greu de l’ordre públic i risc per a les persones i els béns”.

Contraris als talls

Els talls de trànsit de Meridiana Resisteix han tingut oposició al carrer. El col·lectiu autoanomenat Meridiana sin Cortes s’ha manifestat en contra d’aquesta protesta, compartint lloc i hora amb algunes de les protestes dels primers.

Meridiana sin Cortes assegura que han “aguantat amb resignació els talls de trànsit“, que, diuen, “posen en perill la convivència de la zona”.

Des de la sentència del procés

Meridiana Resisteix va començar a manifestar-se l’octubre del 2019 per protestar contra la sentència del procés, que va portar a la presó els líders independentistes.

Des de llavors, s’han fet 323 talls de trànsit a la Meridiana, sempre cap al vespre. Només es van suspendre les accions la primavera passada, quan es va decretar el confinament domiciliari a causa del coronavirus. Tot i això, al maig van decidir reprendre les accions.