El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha avisat que als talls de la Meridiana en rebuig a la sentència del procés “ja s’han passat totes les línies vermelles” perquè han generat “nous conflictes de convivència” per les afectacions al trànsit, als veïns de la zona i als comerços. Per això, el PSC ha presentat una proposició a la Comissió de Presidència per tornar a demanar al Departament d’Interior que posi punt final als talls.

“No diem que es prohibeixi res, sinó que es reguli”, ha dit Batlle, que també ha recordat que en l’últim plenari l’alcaldessa, Ada Colau, ja va instar el govern català a posar punt fi als talls. “Cal sortir de l’espiral”, ha insistit Albert Batlle.

La proposta del PSC ha comptat amb el suport de l’altre soci de govern (BComú), de Cs, del PP i de BCN Canvi. Ara bé, tot i el suport, Paco Sierra (Cs) ha carregat contra Batlle per haver esperat fins ara a demanar la fi dels talls: “Cal tenir la moral molt gran i uns principis molt grossos per haver esperat 15 mesos”.

ERC i JxC recorden l’origen dels talls

Per contra, els dos grups independentistes hi han votat en contra. Jordi Coronas (ERC) ha reblat que el problema de fons dels talls de la Meridiana no són els talls en si, sinó la sentència del procés: “Volen mediació? Doncs mediem per resoldre el motiu en origen, no la manifestació”. En aquest sentit, Jordi Martí (JxC) ha assegurat que “les molèsties que causa la presó injusta i l’exili són infinitament superiors als perjudicis dels talls”.

Per la seva banda, Josep Bou (PP) –que va protagonitzar una enganxada en primera persona durant un tall de la Meridiana– ha proposat que “si són 30 persones, que tallin un o dos carrils, no tots”. Eva Parera (BCN Canvi) ha avisat que “el que està passant aquí és un abús absolut que no es pot tolerar”.