primer plano segona dosi vacuna

Aquesta setmana es començarà a vacunar a les residències de gent gran vermelles, és a dir, les que tenen algun cas de covid-19, segons ha anunciat el Departament de Salut aquest dimecres. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha remarcat que “es vacunaran els contactes estrets, però no les persones que estiguin amb la infecció activa perquè no és recomanable“.

Les residències poden ser considerades verdestaronges o vermelles. Les taronges són aquelles que tenen encara algun cas actiu de coronavirus o estan pendents d’acabar d’aplicar les mesures recomanades. En el cas de les vermelles encara presenten casos de risc que podrien produir un nou brot. Les verdes no registren cap cas de covid-19.

Argimon ha explicat que les 31.200 vacunes que han arribat aquesta setmana s’administraran per a la primera dosi a les residències vermelles i taronges, però també s’aplicarà la segona dosi a les altres residències. A més, s’aplicarà la primera dosi als professionals sanitaris. El secretari de Salut ha remarcat que fins ara s’han administrat un total de 161.481 vacunes en tres setmanes, un 52 % de les quals a residències i un 48 % a personal sanitari.

Argimon també ha assenyalat que la setmana que ve, Salut preveu que no hi hagi més incidències de provisió per part del laboratori Pfizer i que arribin les gairebé 60.000 dosis de vacuna setmanals promeses. Aquests vaccins s’utilitzaran per a les segones dosis, juntament amb les 20.000 de la reserva estratègica que té Salut.

La patronal ACRA va reclamar aquest diumenge un pla per iniciar la vacunació a les residències vermelles. Aquesta associació va assegurar que encara hi ha unes 15.000 persones pendents de vacunar a les residències, la majoria en centres on hi ha algun brot de covid.