El Departament d’Interior rebutja prohibir el tall de trànsit de l’avinguda Meridiana. Ho diu en un comunicat que recull l’informe que han fet els Mossos d’Esquadra, que són l’autoritat competent. Els responsables d’aquest document argumenten que el dret de manifestació “és un dret fonamental” i que l’Administració només el pot prohibir i modificar “en cas d’alteració greu de l’ordre públic i risc per les persones i béns”.

Segons expliquen en el document, el tall de la Meridiana -que aquest dijous arriba a ser-ne el número 60- “discorre amb absoluta normalitat” des que la manifestació està comunicada. Per això, esgrimeixen que “no existeixen els motius que la llei i la constitució preveuen” per prohibir-la.

Aquesta és la resposta del Departament d’Interior a la petició que ahir va fer el regidor de Seguretat, Albert Batlle, a la Comissió de Presidència. Batlle va dir que era un “disbarat” i va explicar que la Guàrdia Urbana ha presentat un informe a Interior perquè es denegui la concentració diària que va comunicar l’Assemblea. Interior, però, s’hi nega i recorda que el document de la Urbana és preceptiu i no vinculant.

60 talls a la Meridiana

Després del tall d’aquest dimecres, aquest dijous hi ha convocada la concentració, a partir de les 20 h, i en serà la número 60.

El col·lectiu Meridiana Resisteix va engegar la protesta el 14 d’octubre, quan es va conèixer la sentència del procésDes de llavors, han tallat el trànsit d’aquesta avinguda cada dia, tot i que fins dissabte passat no ho van comunicar a Interior. Per això, des del cap de setmana la presència policial hi és limitada. Abans, en canvi, els Mossos intentaven desallotjar-la i hi va haver dies amb empentes i també detencions.