Veïns de Nou Barris s’han concentrat aquest dimecres al vespre davant la seu d’Endesa situada a la plaça d’André Malraux, a l’avinguda de Vilanova, per denunciar els talls de llum que s’han produït durant les últimes setmanes a diversos barris de la ciutat com la Trinitat Nova, Torre Baró, el Raval o la Barceloneta.

Els manifestants asseguren que la companyia elèctrica “no renova les línies per evitar que es produeixin talls” i també “apuja el preu de la llum en ple hivern”. Per això, demanen que la xarxa elèctrica sigui totalment pública i assequible. També lamenten que se’ls hagi criminalitzat quan s’han atribuït els talls de llum al frau elèctric o el cultiu il·legal de marihuana.

“El preu de la llum no depèn d’Endesa”

D’altra banda, la Generalitat i Endesa treballen en un pla conjunt per detectar les connexions fraudulentes provocades pels cultius de marihuana. Fonts d’Endesa han assegurat a betevé que la companyia treballa per resoldre els talls de llum relacionats amb la marihuana i altres incidències, però asseguren que la gestió del preu de la llum és un element que no depèn d’Endesa, sinó que el regula l’Estat espanyol.

Precisament, la Generalitat va anunciar divendres passat la creació d’un expedient informatiu perquè Endesa conegui “quants i quins” talls superiors a 30 minuts s’estan produint. També hi tindran accés el consistori i el síndic, per aportar-hi més informació.