El toc de queda encara no podrà començar a les 20 h. Tot i que algunes comunitats autònomes ho havien demanat, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que continuaran estudiant la mesura, que té “pros i contres”. Ho ha dit després de la reunió del Consell Interterritorial celebrada a Andalusia aquest dimecres. El ministre ha explicat que algunes autonomies han expressat dubtes amb la mesura, pel fet que es pogués concentrar gent a la resta de franges horàries.

Ara per ara, l’executiu espanyol marca l’inici del confinament nocturn a les 23 h, tot i que permet avançar-lo a les 22 h, com ha fet Catalunya. Ara, està sobre la taula ampliar aquest marge a les 20 h. En cas que tirés endavant, la decisió final continuaria recaient en els governs autonòmics.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Salvador Illa ha dit que les dades de la covid-19 no són bones: tot i que s’alenteix el creixement de contagis i s’està arribant a l’estabilització de la corba, s’incrementen la pressió hospitalària i l’ocupació de llits d’UCI. En els darrers set dies han mort 1.146 persones a Espanya a causa del coronavirus.

Amb les mesures que ja s’estan aplicant el ministre de Sanitat espera que millorin les xifres: “Són dies durs però amb el que estem fent que ningú tingui cap dubte, si complim aquestes mesures doblegarem aquesta tercera onada“, ha afirmat.

I Catalunya avançaria el toc de queda?

Algunes veus a Catalunya ja s’han mostrat favorables a una ampliació de l’horari del toc de queda, com la del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. L’avançament, però, de moment no té empara legal i, per tant, no forma part de les restriccions que la Generalitat ha allargat fins al 7 de febrer.