El tall diari de Meridiana Resisteix ha coincidit, aquest dimecres, amb una concentració contrària als talls de trànsit del col·lectiu independentista. Totes dues protestes s’han fet al mateix lloc –la cruïlla de l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig– i a la mateixa hora –entre les 19.30 h i les 20 h–. Una desena de furgons dels Mossos d’Esquadra s’han col·locat entre els dos grups. No hi ha hagut incidents, més enllà d’algun intercanvi d’insults.

Cansats dels talls de trànsit

La protesta contra els talls de trànsit de Meridiana Resisteix l’ha convocada un grup autoanomenat Meridiana Sin Cortes, que assegura que han “aguantat amb resignació més de 275 talls de trànsit que posen en perill la convivència de la zona”.

En la convocatòria, que s’ha fet per Telegram, asseguren que els talls de trànsit tenen un impacte negatiu en el comerç del barri i que també afecten els serveis d’urgències i a la mobilitat del veïnat. Consideren que és un abús flagrant del dret de manifestació i que l’administració hauria d’evitar els talls de trànsit. Consideren que Meridiana Resisteix té una “permissivitat incomprensible“.

Protestes contra la sentència del procés

Meridiana Resisteix va començar a manifestar-se l’octubre de 2019 per protestar contra la sentència del procés, que va portar a la presó els líders independentistes. Des de llavors, tallen la Meridiana cada vespre. Només van suspendre les accions la primavera passada, quan es va decretar confinament domiciliari a causa del coronavirus. Tot i això, al maig van decidir reprendre les accions.