Tall a l'Avinguda Meridiana el 5 de juny de 2020
Imatge cedida per CUP Sant Andreu

El tall a la Meridiana d’aquest divendres ha acabat amb sis joves identificats i denunciats per desobediència i falta de respecte, segons ha confirmat a betevé el cos dels Mossos d’Esquadra. El tall d’aquesta via, que s’havia aturat pel coronavirus, es va recuperar la segona quinzena de maig amb el lema “Recuperem els carrers” i l’acció d’aquest divendres tenia per objectiu també celebrar la primera assemblea des del tall 152.

L’ocupació de la Meridiana s’ha produït a les vuit. Segons la policia catalana, els agents a la zona han informat per megafonia que calia desallotjar l’espai per permetre el pas de vehicles. En aquest moment, segons els Mossos, les persones que eren a la Meridiana s’han dispersat però un grup de manifestants s’han desplaçat a l’avinguda de Rio de Janeiro i n’han ocupat la calçada. Ha estat en aquest punt, diu el cos policial, on els Mossos han tornat a fer avisos, però en aquest cas part dels concentrats no n’han fet cas. Els Mossos han actuat per alliberar la via i s’han fet les identificacions i denúncies.

Col·lectius independentistes han criticat a les xarxes socials l’operació policial. La CUP de Sant Andreu assegura que entre els denunciats hi ha un fotògraf ben identificat i un menor.

Fa set dies, també divendres, els Mossos d’Esquadra ja van dissoldre la protesta. A dos quarts de 10, a través de Telegram, la plataforma Meridiana Resisteix ha donat per finalitzada l’acció.