Una cinquantena de persones han tallat aquesta tarda el trànsit de l’avinguda Meridiana durant uns 20 minuts, poc abans de les 21 h, en una protesta similar a les que es van fer després de la sentència del procés. Fonts dels Mossos d’Esquadra han alertat que es tracta d’una concentració que no ha estat comunicada i que, tot i que a l’hora en què s’ha fet està permès sortir al carrer i els manifestants han mantingut les distàncies de seguretat, la protesta surt dels marcs legals permesos durant l’estat d’alarma. La concentració s’ha desenvolupat amb normalitat, la Guàrdia Urbana ha tallat la circulació de vehicles i no s’hi han produït incidents.

El col·lectiu Meridiana Resisteix, que durant aquest temps de confinament s’ha coordinat mitjançant aplicacions en línia com Zoom, considera que ha arribat el moment de sortir a la via pública i fa una crida a participar en la protesta “Recuperem els carrers”. La concentració serà cada divendres a les 20 h a la plaça de l’estació de Sant Andreu Arenal. Aquesta setmana ja s’han celebrat diverses manifestacions amb el mateix lema en diferents barris, com ara a Gràcia, per defensar el dret de protesta durant la crisi del coronavirus.

Els organitzadors proposen “canviar els balcons per les places” perquè “la millor manera de defensar els nostres drets és exercint-los”. Per vetllar per la salut de tots els participants, es demana a tothom que porti mascareta i que es garanteixi la distància social mínima de dos metres.

Tall de la Meridiana