vaga 25 maig ensenyament

Ja ho van advertir: “El tercer trimestre no serà tranquil“. Els sindicats educatius estan preparant més dies de vaga a l’ensenyament el maig del 2022. La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha assegurat que hi haurà més aturades i que seran a partir de la segona meitat del mes de maig. “Acabarem el curs mobilitzant-nos, ja que no ens volen escoltar via diàleg” afirma.

En una entrevista al ‘Planta Baixa’ de TV3, Segura també ha negat que les protestes dels docents siguin “violentes”, com els ha recriminat aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. “Són accions de protesta que no passen d’aquí, per molt que ens vulguin enviar la Brimo cada vegada”, es lamenta.

“Qui han trencat les negociacions són ells”

La portaveu sindical assegura que els representants dels treballadors no han trencat les negociacions. “Qui ha trencat les negociacions són ells”, ha etzibat. “Per poder negociar, ens han de fer una proposta que podem negociar, senzillament”, insisteix.

Sobre la proposta d’Educació de reduir una hora lectiva del professorat a primària el curs vinent, explica que no la van acceptar perquè no incloïa secundària. “Ens van retallar a tots alhora. Per tant, si hem de recuperar les condicions, les hem de recuperar alhora”, explica.

Quins dies hi haurà vaga d’educació el maig?

Els sindicats anunciaran els pròxims dies les dates concretes de la nova vaga a l’ensenyament el maig del 2022.