(ACN) Els sindicats que van convocar la vaga d’educació de cinc dies al març han amenaçat amb més mobilitzacions durant el tercer trimestre, “sense excloure” una altra vaga d’ensenyament. “El tercer trimestre no serà tranquil”, ha afirmat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura. Des de la CGT encara van més enllà i conclouen que estan “en guerra amb el departament d’Educació.”

Els sindicats denuncien l’actitud del departament d’Educació

En una compareixença unitària aquest divendres, els set sindicats (USTEC-STEs, CCOO, UGT, CGT, la Intersindical, Professors de Secundària i USOC) han negat que el Departament d’Educació s’hagi mogut en la negociació, com defensa la conselleria. Sostenen que no han acceptat cap proposta que no tinguessin prevista i que no hi haurà cap avenç de cara al curs vinent. Per això, han tornat a reclamar “una negociació real.” En concret reclamen “calendaritzar la reversió de les retallades”, especialment el retorn de l’hora lectiva pendent dels docents així com la congelació del nou calendari i la petició de retardar els nous currículums escolars.

Les mobilitzacions podrien tornar el curs 2022-23

Els sindicats han avançat que si no s’escolten les seves demandes, les mobilitzacions es podrien repetir en l’inici del curs vinent. De moment, però, no han concretat cap calendari concret. Els representants dels docents critiquen l’actitud del departament d’Educació de “menyspreu, menysteniment i falta de respecte” del conseller envers el col·lectiu i demanen el cessament del conseller d’Educació a qui “no consideren qualificat per continuar al capdavant del departament.”

Pel que fa a les peticions concretes que fan al govern neguen que s’hagin acceptat 7 de les més d’una desena de propostes que feien, insisteixen que algunes de les que Educació dona per acceptades ja les tenia previstes –com la conversió de terços de jornada a mitges o la reducció de ràtios a P3- i reiteren que no hi ha “res” per al curs vinent. Els sindicats s’han mostrat molt crítics amb el fet que algunes mesures se situïn per al curs 2024-2025 o, fins i tot, per a la propera legislatura ja que asseguren que no hi ha cap garantia que aquestes s’acabin portant a terme. “El Govern potser no arriba ni al 2025”, ha afirmat Joan Alís, del Sindicat de Professors de Secundària.