vaga educació març

USTEC-STEs i CCOO han anunciat més mobilitzacions com a resposta al trencament de les negociacions amb el Departament d’Educació. Els sindicats no han concretat la data de les protestes i expliquen que estan disposats a dialogar amb la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray, però que el departament ha d’estar obert a atendre les seves demandes.

La proposta d’Educació, insuficient per als sindicats

El govern donarà llum verda al nou calendari escolar per al curs 2022-23 i a l’avançament del curs al 5 de setembre, després que Educació hagi trencat les negociacions amb els sindicats. Els representants dels treballadors, per la seva banda, expliquen que la proposta del departament de reduir una hora lectiva als mestres de primària és insuficient i la titllen “d’inadmissible”.

Segons la portaveu del sindicat USTEC-STEs, Iolanda Segura, “el personal docent ve desgastat després de dos anys de pandèmia i el que necessiten ara és la recuperació de la normalitat als centres educatius i la naturalització de les relacions amb els alumnes, no nous canvis que suposaran més sacrificis”. CCOO afegeix que el temps de mediació “ha estat una pèrdua de temps” i considera que ara van tard.

Els docents, contra el nou calendari escolar i el currículum

El sindicat de professors de secundària considera que les raons que dona el Departament d’Educació per no acceptar les propostes no són certes i assegura que “pot incorporar nous empleats quan ho consideri oportú”. També retreuen a la conselleria dirigida per Gonzàlez-Cambray que vinculi la incorporació de docents, a l’acceptació de més retallades “com ara un nou calendari escolar o un currículum que devalua, encara més, l’educació secundària pública de Catalunya”.

Segons els docents, el conseller és conscient que no podrà fer cap acte públic tranquil fins que arribi a un acord amb ells.

Els sindicats estan disposats a seguir negociant

El Departament d’Educació ha lamentat que els representants dels treballadors hagin rebutjat la proposta sense ni tan sols presentar-se a la reunió de la mesa sindical d’aquest dilluns, i els retreu no voler seure a negociar, una acusació que els sindicats neguen. Diuen que estan disposats a negociar, però que el departament ha de mostrar estar disposat a atendre les seves demandes. També reconeixen que no sembla que es pugui arribar a un acord a curt termini.