El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, nega que les negociacions amb els sindicats estiguin trencades. En una entrevista a RAC1, afirma que el Departament no s’ha aixecat mai de la taula i que són els sindicats els que no s’han presentat a les últimes set meses sindicals, des del mes de febrer. “Nosaltres no trenquem res. Qui no es presenta a les últimes set meses és que segurament no vol un acord”, ha assegurat.

Cambray es manté ferm en la decisió d’avançar l’inici del curs escolar al 5 de setembre perquè s’ha pres amb tota la informació necessària i no afecta els drets laborals dels docents. “És una bona mesura per als alumnes i és bona per a les famílies”. El conseller diu que durant l’últim any des de la conselleria han “iniciat el camí per revertir les retallades” i que s’han donat resposta a les peticions dels sindicats, com la reducció progressiva de ràtios o el desplegament dels nou currículums en tres anys. Lamenta, però, que els sindicats hagin rebutjat la darrera proposta d’Educació d’incorporar 1.400 docents per reduir una hora lectiva dels docents durant el curs vinent a l’educació primària i, el curs següent, a secundària.

Els conseller acusa els sindicats de “violència”

Gonzàlez-Cambray ha lamentat que s’hagin vist imatges de “persones violentes” boicotejant els actes als quals assistia el conseller, en referència al que es va haver de suspendre aquest dimarts a la UB. El conseller diu que les persones que protagonitzen aquestes conductes “no representen” la comunitat educativa. “Aquests boicots no m’aturaran”, afirma. Considera que en aquestes protestes s’estan fent servir formes “que no corresponen a actituds pròpies del que significa ser mestre” i suposen un mal exemple per als alumnes. “No són tolerables”, ha afegit.