Grafiters al metro

(ACN) Un jove ha acceptat aquest dijous la pena d’un any de presó i dos sense poder accedir al metro per uns grafits que va fer en diversos vagons el març del 2018. L’acusat va entrar de matinada amb 10 persones a l’estació de Mercat Nou i quan el comboi es va aturar va fer les pintades. Quan la policia hi va intervenir, els seus companys van fugir però ell va ser detingut. L’acusat ha al·legat que pateix un trastorn esquizofrènic i que aquella nit va actuar impulsat pels efectes de la malaltia. La fiscalia ho ha acceptat i ha rebaixat la petició de pena que feia: de sis anys de presó a només un. Totes les parts ho han avalat i se li ha suspès la condemna perquè no té antecedents penals i la pena és inferior a dos anys.

El judici estava previst per a aquest dijous, però les parts han arribat a un acord de conformitat

L’acusat ha entrat a les dependències judicials i, sabent que li anaven a rebaixar la pena, ha reconegut els fets que li imputava la fiscalia: que el 18 de març del 20018 va entrar amb un grup de 10 encaputxats al metro, que van fer diversos grafits, que per això es va aturar el trànsit del metro, que van increpar els passatgers que es queixaven de la situació, que els van llençar algun pot de pintura i que, utilitzant un encenedor i un esprai, van fer una flamarada per intimidar-los. El fiscal considerava que suposava un delicte de desordres públics, pel qual li demanava quatre anys de presó, i un de danys al mobiliari públic, pel qual li demanava dos anys i sis mesos més de presó.

Haurà de pagar una multa de 540 euros i 2.500 euros pels desperfectes

Però amb l’al·legació que patia un trastorn psíquic, l’acusació particular exercida per Transports Metropolitans de Barcelona i la fiscalia han rebaixat les penes a sis mesos per cada delicte: un any en total. També se li ha imposat una multa de 540 euros, la prohibició d’entrar al metro durant dos anys i el pagament de 2.500 euros pels desperfectes, malgrat que estaven quantificats en 8.150 euros inicialment. També ha contribuït a la reducció de la pena que el tribunal va tardar més de 18 mesos a programar el judici i s’hi ha aplicat l’atenuant de dilacions indegudes.