El Consell Plenari de l’Eixample va aprovar que les Medalles d’Honor per a aquest 2020 anessin a parar a CorEixample pels 25 anys i una dona que és un puntal en el voluntariat dedicat a la gent gran, Milagros Solé Laguna, de 75 anys.

El seu gra de sorra el posa a la Comissió d’Acollida de l’Espai de Gent Gran Sagrada Família i també com a voluntària a Amics de la Gent Gran.

Sorpresa pel guardó

La Milagros explica que no s’esperava aquest reconeixement per part del districte de l’Eixample. Al final ho ha acceptat de grat perquè és una manera de donar visibilitat a les entitats en què col·labora. Assegura que hi ha molta gent que fa tant o més que ella.

Combatre la soledat

A Amics de la Gent Gran assisteix persones que estan soles. Amb la covid-19, però, el telèfon ha substituït les visites domiciliàries. Ara la Milagros fa el seguiment telefònic de vuit persones, una contribució a les 4.000 trucades que l’entitat fa per setmana.

A l’Espai de Gent Gran Sagrada Família forma part de la Comissió d’Acollida, per acompanyar persones nouvingudes al barri o en situacions de precarietat o soledat, però també hi participa assistint a cursos i tallers.

Una tasca compartida

Aquesta dedicació al voluntariat l’ha compartida sempre amb el seu marit, Ramon Marquina, des que es van prejubilar, ja fa 19 anys.

L’entrega encara no té data

El lliurament de les Medalles d’Honor es farà a finals d’any si la crisi sanitària ho permet. Hi haurà un reconeixement al sector que més ha lluitat contra el coronavirus amb l’entrega de diverses medalles i també rebran el guardó 20 entitats o persones a títol individual a proposta dels 10 districtes.