Només faltaven tres hores per a la votació de la proposició de llei per limitar els preus dels lloguers quan el Sindicat de Llogateres ha anunciat el que fa setmanes que esperava: l’acord amb JxC, ERC, els comuns i la CUP per tirar-la endavant. “In extremis”, l’entitat ha aconseguit que el partit de Quim Torra s’hagi acabat decantant a favor, després de les reunions intenses de les últimes hores al Parlament.

Segons ha informat el Sindicat de Llogateres en un comunicat, el text legislatiu serà aprovat “mantenint l’esperit original del text“. Concretament, apunten que la proposició de llei no recull sis esmenes que JxC va interposar “a esquenes de la resta de partits”, mentre que se n’han transaccionat dues.

Exempció per a petits tenidors “vulnerables”

La nova proposta exclourà els petits tenidors que es troben “en situació de vulnerabilitat”: s’exceptua la regulació a aquells propietaris amb ingressos menors al 2,5 de l’indicador de renda de suficiència (1.900 € aprox., incloent la renda del lloguer).

A més, es tindrà en compte les despeses dels propietaris en la rehabilitació dels immobles. A partir de les 18 h es votarà la proposició de llei al Parlament, que ja ha estat objecte de debat a la cambra catalana.

“És un acord que totes les parts hem considerat raonable i que no havia d’impedir el que creiem que és un pas importantíssim per a aquest país”, ha manifestat el portaveu de l’entitat, Jaime Palomera, des del Parlament.