La Sindicatura de Greuges investigarà les presumptes irregularitats en una de les proves de la Guàrdia Urbana del cap de setmana passat. En un comunicat, ha explicat que la publicació dels resultats estava prevista a partir del 29 de juny i que, en canvi, a les xarxes socials va circular la plantilla de respostes el mateix dia de les oposicions: “Paral·lelament, una acadèmia dedicada a la formació i la preparació d’oposicions felicitava el seu alumnat pels resultats”, ha dit.

El síndic ha recordat que si les sospites es confirmen es posaria en risc el dret fonamental d’accedir en condicions d’igualtat a la funció pública. A banda de l’actuació d’ofici, també ha demanat a l’Ajuntament quines actuacions ha iniciat per esclarir els fets i quines mesures es prendran si es confirma que hi van haver filtracions.

El tinent d’alcalde en seguretat, Albert Batlle, no ha deixat clar si els exàmens es repetiran i ha traslladat la responsabilitat de la decisió al tribunal qualificador. Alguns opositors no descarten impugnar les oposicions davant de la justícia.