Després de més de 47 anys, tanca l’Skating Club de Barcelona, que diu adeu de manera definitiva, tal com ha avançat el diari Ara. Després que fa uns dies se sabés que els propietaris de l’emblemàtica pista de gel havien presentat un concurs de creditors, ara s’ha confirmat no només que no tornarà a obrir les portes, sinó també quin serà el seu futur.

De pista de gel a un Carrefour

El local, situat al número 168 del carrer de Roger de Flor, a la Dreta de l’Eixample, es convertirà en un supermercat de la cadena Carrefour. L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat a betevé que la multinacional francesa ha demanat un permís per fer les obres d’adequació de l’establiment, de poc més de 1.000 metres quadrats de superfície.

L’Skating Club es va inaugurar el 15 de desembre de l’any 1974 i tenia capacitat per a 500 persones. La instal·lació va tancar portes ara fa més d’un any, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, i els seus 34 treballadors es van veure afectats per un ERTO. Amb el seu tancament, ja només queda una pista de gel a la ciutat: la del FC Barcelona.

Recollida de signatures

Diverses persones han reaccionat amb tristesa a l’anunci del tancament i, fins i tot, han fet servir l’etiqueta #SalvemSkating en diverses publicacions a les xarxes socials. Així mateix, s’ha iniciat una campanya a través de la pàgina Change.org amb l’objectiu de recollir signatures per demanar a les institucions que impedeixin el tancament de l’emblemàtica pista de gel.

La iniciativa, que pràcticament ja ha assolit l’objectiu d’aconseguir 1.500 firmes, proposa l’obertura d’una altra pista de patinatge sobre gel de titularitat municipal. A més, reclama que l’equipament mantingui les mateixes condicions que l’anterior, és a dir, que obri cada dia de l’any i s’hi puguin fer entrenaments i cursos intensius, entre altres activitats.