El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que serà el tribunal el que prendrà la decisió definitiva sobre les possibles irregularitats en les oposicions de la Guàrdia Urbana. Batlle creu que la resolució del cas serà ràpida i recorda que només “afecta parcialment una de les nou proves que es van realitzar”. No ha aclarit per aquest motiu si finalment els exàmens sota sospita s’hauran de repetir, com reclama el CSIF”.

La polèmica va sorgir dissabte passat arran de les proves per a 259 places de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El sindicat CSIF va denunciar que la plantilla dels resultats de les preguntes corria entre els opositors hores abans de l’examen.

“Si hi ha responsabilitats, s’exigiran”

Batlle assegura que el consistori ha actuat amb diligència i aquest diumenge va obrir un expedient informatiu d’ofici per esbrinar què ha passat. Sobre la possible filtració per part d’alguna de les acadèmies que prepara les oposicions, assegura que no sospiten res. Tot i això, afirma que cal esbrinat “què pot haver passat” i “si hi ha alguna responsabilitat, s’exigiran”.

El sindict SAPOL també demana que es repeteixin les proves

El sindicat SAPOL s’ha sumat a la denúncia que va fer el sindicat CSIF aquest diumenge. Davant “l’evidència de la manipulació del procés de selecció” demanen que s’anul·lin els resultats i es repeteixin les proves. El sindicat exigeix, d’una banda, que s’investigui quines persones del tribunal i també del Departament de Selecció municipal tenen vincles amb amb les acadèmies sota sospita.

SAPOL també demana que se sancioni i destitueixi als responsables del procés de selecció de la Guàrdia Urbana.