Una parella d'agent de la Guàrdia Urbana patrullen pel carrer
Foto: Guàrdia Urbana

Aquest dissabte han començat les proves per a 259 places de Guàrdia Urbana de Barcelona, però la polèmica ha saltat a les xarxes socials. El sindicat CSIF ha denunciat que la plantilla dels resultats de les preguntes ja corria entre els opositors abans de l’examen. I ha reclamat que s’anul·lin les proves i es tornin a repetir, davant la sospita que les acadèmies Método A i iGuB les hagin filtrat.

En un comunicat, CSIF demana que s’obri una investigació interna per aclarir els fets. L’Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat als opositors que  investigarà les possibles irregularitats a les oposicions de la Guàrdia Urbana.

CSIF assenyala directament a una acadèmia

@ElmetodoA ha felicitat els alumnes que s’havien format a la seva acadèmia respecte a la prova del test de raonament abstracte. Perquè feliciten els seus alumnes?”. Asseguren que els han fet arribar un vídeo que corria entre els opositors d’aquest centre on sortia l’examen que finalment han fet durant les oposicions. Assenyalant una altra vegada l’acadèmia. “Quants caps de l’escala executiva i directiva, del cos de la Guàrdia Urbana, col·laboren donant formació amb això i altres acadèmies? Qui decideix que es faci aquesta prova i no una altra?”.

L’acadèmia nega les acusacions

El sindicat CSIF i alguns opositors també han denunciat directament l’acadèmia iGuB, però el portaveu de l’entitat, Darío Quiroga, assegura que el procediment ha estat el correcte. Ha explicat a betevé que ells treballen amb “dossiers d’entrenament” i no amb “exàmens oficials” i que el consistori és qui s’encarrega de comprar els tests a l’editorial TEA: “L’Ajuntament compra exàmens fets a mida, no sabem per què aquest any els psicotèncics ja existien”.

Alguns opositors també han denunciat que els estudiants es poguessin endur el material a casa, però Quiroga afirma que aquests dossiers “s’entrenguen a totes els acadèmies”. També ha afegit que la plantilla amb les respostes que corria per les xarxes socials es va fer pública després de l’examen i no abans.