mascaretes transport públic

(Europa Press / Redacció) La retirada de l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes al transport és un debat que no s’ha abordat a la trobada del Consell Interterterritorial del Sistema Nacional de Salut d’aquest divendres. En paraules de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, “no ha estat objecte de comentari ni estava a l’ordre del dia”. També ha subratllat que “cap dels consellers de les autonomies” ha fet esment a la qüestió. La ministra recorda que es va decidir seguir el dictamen dels experts i la ponència d’alertes es manté en que “cal continuar esperant el moment”. Darias també ho ha justificat pel “lleu ascens de casos”, encara que admet que no té “impacte hospitalari per ara”.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, des del 30 de setembre s’està observant una lleugera tendència ascendent de l’1,1 % diària. I la incidència en majors de 65 anys ha pujat 13 punts. En tot cas, Darias ha remarcat que aquesta pujada no s’està traduint en un augment de l’ocupació hospitalària, que continua sent “la més baixa de tota la pandèmia“.

Informe de casos un cop per setmana

Malgrat l’evolució de casos, el ministeri i les comunitats han acordat que els informes epidemiològics de la covid-19 i la verola del mico es publiquin un cop per setmana, i no dos per setmana, com fins ara.

Argimon, partidari que només sigui una recomanació

Qui ja fa dies que s’ha pronunciat sobre aquest debat és el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que defensa que la mascareta passi a ser una recomanació perquè durant aquests últims mesos algunes persones han perdut l’hàbit de dur-la posada.