La instal·lació del mercat provisional de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó no agrada a tots els veïns. Alguns reclamen garanties perquè es compleixin els terminis i que, un cop marxi el mercat, l’espai recuperi l’aspecte actual. D’altres, integrats a la Plataforma Salvem el Guinardó, creuen que el mercat “destrossarà” la vegetació dels jardins i de l’estany i han iniciat una campanya per intentar evitar el trasllat.

“El mercat dinamitzarà més el barri”

Des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó asseguren que seguiran molt de prop el calendari de les obres i que es compleixin tots els terminis. També volen el compromís de l’Ajuntament que tots els elements que es canviïn amb el trasllat del mercat tornin al seu lloc un cop es recuperi l’espai, com els 25 arbres que quedaran afectats. “Quan abans es pugui treure la carpa millor”, diu Enric Buscarons, president de l’entitat. Tot i això, creu que el mercat “dinamitzarà més el barri” i que els bars dels voltants “estan contents perquè vindrà molta gent”.

Una porxada donarà la benvinguda als clients al mercat provisional de l’Estrella, al Baix Guinardó
La distribució de les parades serà similar a la del mercat actual per facilitar les compres als clients

“Serà una destrossa per la vegetació i el llac”

Més crítics són els membres de la Plataforma Salvem el Guinardó, que denuncien que el mercat ocuparà el 70 % de l’espai dels jardins i que el projecte “canviarà aquest oasi de pau i de tranquil·litat”. Andreu Rojas, de la plataforma, assegura que quan hi hagi la instal·lació, que s’haurà d’aixecar a un metre del terra, “els nens no podran jugar”. “És el centre neuràlgic del nostre barri”, es lamenta Patricia Moya, i explica que alguns veïns han iniciat una campanya amb el lema “Salvem el parc del mercat”. “Anirem fins on faci falta”, assegura.

El trasllat del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó farà desaparèixer 25 arbres
Parcs i Jardins ha fet aquesta primera valoració del nombre d’arbres que han d’anar fora per posar la carpa provisional del Mercat de l’Estrella

Els veïns creuen que hi ha altres ubicacions millors per al Mercat de l’Estrella, com l’espai de les petanques de la plaça d’Alfons X, o un solar del carrer de Sardenya, on estava projectat un poliesportiu que no ha tirat endavant. També critiquen que no hi ha cap calendari de quan de temps estarà el mercat provisional als jardins, i posen d’exemple el cas del Mercat de l’Abaceria, “que hi ha estat més de sis anys”.