agressio transfoba barcelona

(ACN) La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha obert la porta a mantenir la gratuïtat dels abonaments de Renfe més enllà del 2023. “Ho mantindrem tot el 2023 i analitzarem com es pot mantenir la mesura o combinar-la amb altres modes de transport, fomentant la intermodalitat”, ha dit en una entrevista a ‘El Periódico’ aquest divendres. Sánchez s’hi ha referit l’endemà que s’hagin presentat els pressupostos que inclouen una partida de prop de 700 M € per finançar els bitllets.

Sánchez ha explicat que Catalunya és la comunitat autònoma “on s’han certificat més obres ferroviàries” el 2022. “Aquest any s’ha executat un 40 % més que el mateix semestre del 2021”, ha assegurat. Durant el 2021, el percentatge d’execució es va quedar en un 35,7 % de les inversions pressupostades.

En relació amb les incidències a Rodalies ha tornat a demanar “disculpes, paciència i comprensió als usuaris” i ha admès que no es va invertir prou a la xarxa ferroviària “i es nota”. La ministra ha lamentat que no s’informi tant dels problemes que també afecten als Ferrocarrils de la Generalitat.

“Les incidències a Rodalies es reduiran per la inversió”

En aquest sentit, ha afegit que les incidències a Rodalies es reduiran per la inversió i no pel traspàs a la Generalitat, que fa mesos que es negocia sense avenços clars. “El que aconseguirà que es redueixin les incidències serà la inversió: per art de màgia no desapareixeran”, ha dit.