alta pacient postcovid Hospital del Mar

Per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, no hi ha cap pacient ingressat per covid a l’UCI de l’Hospital del Mar. “Ha costat 937 dies arribar-hi”, recorda el doctor Joan Ramon Masclans, cap de la Unitat de Cures Intensives d’aquest centre hospitalari. Masclans ha parlat d’aquesta fita en una entrevista al Cafè d’Idees de TVE. “Ha estat un moment esperat”, reconeix. El responsable de l’UCI explica que cada vegada que baixaven els pacients ingressats a cures intensives després de les diferents onades es pensaven que arribarien al zero.

“No vol dir que estigui tot superat”, reconeix el doctor. “Som conscients que anirem ingressant pacients per pneumònia covid com ingressen altres pacients per grip o altres causes, però la despressurització que ens suposa és molt important”, admet.

Confien que no hi hagi una nova onada a la tardor

Masclans no espera que hi hagi una gran onada de casos de covid aquesta tardor. “Espero que visquem casos puntuals, sobretot en la població de risc”, explica. El doctor destaca que hi ha una gran part de la població immunitzada, per les vacunes o bé perquè han passat la malaltia. “Si no hi ha canvis importants de variants, a mi em pesa més el desig de pensar que no hi haurà una nova onada i, si hi és, serà molt esmorteïda”, diu Masclans. El cap de l’UCI de l’Hospital del Mar, però, sí que apunta que aquests dies hi ha un “petit repunt” dels casos.