La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat formalment a la Generalitat que aporti els diners necessaris per mantenir la rebaixa de tarifes al transport públic urbà durant el 2023 si l’Estat no ho fa. Sanz ha fet la petició en el Consell d’Administració de l’ATM, dies després que el Govern espanyol anunciés que manté la gratuïtat als títols de Rodalies durant tot el 2023. Precisament, aquest dimarts el govern català es va obrir a mantenir la rebaixa si l’Estat també hi aportava diners.

Volem la participació de l’Estat, però la competència és de la Generalitat. És qui ha de buscar els recursos propis”
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Actualment, els títols T-Usual, T-Casual i T-Jove (que depenen de l’Autoritat del Transport Metropolità) tenen un descompte del 50 %, finançat de forma desigual entre l’Estat (que aporta diners per bonificar el 30 % dels bitllets) i l’ATM (que assumeix el 20 % restant). Per això, Sanz ha demanat que “el 30 % de bonificació que fa l’Estat es mantingui”, tot i que ha reblat que “si l’Estat no ho fa, la Generalitat busqui els recursos per assumir” la rebaixa.

Pel que fa al paper de l’Ajuntament de Barcelona (també present dins de l’ATM), la tinenta d’alcalde ha assegurat que “és una prioritat” per al govern municipal mantenir els ajuts a les famílies i que “l’Ajuntament pagarà el que ens toqui pagar”, en funció del pes que té el consistori dins de l’ATM. “Buscarem els recursos per garantir que la ciutadania té aquest suport en el context actual”, ha sentenciat.