vacuna grip covid

La campanya de vacunació de la grip està en marxa des del 26 de setembre, unes setmanes abans del que es habitual per fer-la coincidir amb l’administració de la quarta dosi. La vacuna de la grip es recomana, sobretot, a grups de risc com ara persones grans, treballadors sanitaris, embarassades o persones amb malalties cròniques. Has de vacunar-te de la grip i tens covid?

Quina és la recomanació de les autoritats sanitàries en el cas que hagis donat positiu en un test d’antígens?

Què fer si tens covid i has de rebre la vacuna de la grip?

El Departament de Salut aconsella a les persones amb un test d’antígens positiu que s’hagin de posar la vacuna antigripal que esperin a superar la covid. Un cop hagis passat la malaltia, segons les autoritats sanitàries, no cal esperar un temps específic per rebre la punxada.

Si ets contacte estret d’un positiu i no tens símptomes compatibles amb la covid, pots vacunar-te de la grip quan et citin.

Vacuna de la grip i quarta dosi alhora

Com ja es va fer l’any passat, enguany els grups de risc poden rebre la vacuna de la grip i la quarta dosi alhora. Els vaccins contra la covid estan actualitzats per fer front a les noves variants d’òmicron. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que “aquesta vacuna és bivalent, és a dir, amb soques adaptades a la variant òmicron, en concret la BA.4 i la BA.5”.