L’Audiència Nacional ha començat aquest dilluns el judici contra l’expresident del Barça Sandro Rosell, el seu soci Joan Besolí i quatre persones més. El seu advocat, Pau Molins, ha demanat que deixi en llibertat sota fiança el seu client, que està en presó des del maig del 2017. En aquest sentit, ha proposat aportar tot el seu patrimoni embargat, que puja a més de 30 MEUR.

Molins ha dit que com que porta gairebé dos anys empresonat podria semblar que el tribunal està “inclinat” a condemnar-lo. Per això, ha comparat el cas de Rosell amb els de ‘la Manada’condemnats per delictes més greus i que es troben en llibertat.  També ha demanat la nul·litat del judici perquè es basa en operacions que van tenir lloc al Brasil i Andorra, i per tant, fora de l’estat. El lletrat ho ha exposat en la fase de qüestions prèvies, que ha començat amb retard perquè no funcionaven els micròfons. També ha denunciat vulneració de drets fonamentals com el de la llibertat, el dret a la defensa o un jutge imparcial.

Rosell, detingut el 23 de maig del 2017, s’enfronta a 11 anys de presó i 59 milions d’euros de multa. Està acusat, juntament amb la resta de processats, de liderar una organització criminal que va blanquejar gairebé 20 milions d’euros en la venda dels drets de televisió en els partits amistosos de la selecció brasilera de futbol.