La Secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional (AN) ha confirmat que es considera competent per jutjar Josep Lluís Trapero, a qui la fiscalia acusa de sedició pels fets del 20 i 21 d’octubre i de l’1 d’octubre. També jutjarà l’excúpula d’Interior.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llista dels delictes i les peticions de presó per a la cúpula policial” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/fiscalia-mossos-trapero-delictes-penes-preso//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’Audiència Nacional ha arribat a aquesta conclusió després de debatre la seva competència. Els magistrats desestimen la falta de competència, com havien apuntat les defenses d’alguns dels acusats, que demanaven que la causa es jutgés a Catalunya. Apuntaven que la sala només podria jutjar el delicte de rebel·lió si fos executat per bandes armades o elements terroristes.

No obstant això, l’Audiència Nacional no considera que el delicte de rebel·lió estigui limitat als comesos per bandes armades. Així mateix, l’auto diu que “el legislador pot decidir la determinació de competències d’acord als interessos de la justícia i assignar a un òrgan judicial centralitzat la instrucció”, tenint en compte “l’amplitud de l’àmbit territorial i la transcendència per al conjunt de la societat”.

Així doncs, desestimada la qüestió de competència, l’Audiència Nacional ha indicat a les defenses que presentin els seus escrits de conclusions provisionals.