Un any més, Barcelona ha acollit la Magic Line, una caminada solidària per recollir fons per als programes que impulsen 10 centres de l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

S’hi han apuntat més de des 900 equips formats per un total de 13.000 participants.  Això sí, cadascun, ha pogut triar la distància que els anava millor. Hi ha caminades que van des del 10 i fins als 40 quilòmetres. Totes elles començaven en punts diferents i al llarg de la marxa s’hi ha anat unit i sumant gent.

Però la Magic Line, no és només la cursa. Hi ha una feina prèvia de recaptar diners i a la vegada sensibilitzar sobre el treball que es fa des d’Obra Social de Sant Joan de Déu. Precisament aquesta és l’ànima d’aquesta cursa popular, la implicació de la ciutadania en favor de persones en situació de vulnerabilitat.

Recapten més de 300.000 euros per l’Obra Social de Sant Joan de Déu

Al llarg d’aquest mes d’octubre els participants han organitzat tot tipus d’activitats per recaptar diners. Hi ha qui ha fet pastissos i els ha venut, però altres han organitzat des de concerts solidaris a tornejos esportius o esmorzars. A la vegada, hi ha gent que ha optat per fer donacions. Fins ara, els equips han recaptat més de 300.000 eurosDes del 2014 s’han recaptat 1.200.000 euros.

L’obra social de Sant Joan de Déu destina tota la recaptació a programes socials de persones en situació vulnerable, com per exemple, al finançament de xarxes de pisos per a persones sense llar, o programes per millorar l’atenció bàsica de les persones amb trastorn mental, gent gran, persones migrades o refugiades i també als infants de l’hospital Sant Joan de Déu.

Una festa solidària

I més enllà de la cursa, aquest diumenge l’Obra Social de Sant Joan de Déu organitza una festa al llarg del dia per donar les gràcies per la col·laboració. Al final del recorregut hi ha preparada una festa final a la plaça de la Catedral. Però a més, la inscripció a aquesta mobilització solidària també inclou l’accés gratuït a vuit equipaments culturals de la ciutat, com per exemple el Poble Espanyol.