La investigació arrenca per la sospita que Rosell va participar en una xarxa de cobrament de comissions il·legals obtingudes amb la venda dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol. Els beneficis que n’obtenien es blanquejaven a través de paradisos fiscals. L’operació s’ha batejat amb el nom de Rimet, per l’expresident de la FIFA Jules Rimet.

L’operació s’ha desenvolupat per ordre de l’Audiència Nacional i inclou diversos escorcolls en domicilis i despatxos en relació amb una presumpta xarxa de blanqueig liderada per Sandro Rosell, president del FC Barcelona entre el 2010 i el 2014. Se sospita que Rosell, abans de ser president blaugrana, va participar en una presumpta xarxa de cobrament de comissions irregulars obtingudes amb la venda dels drets d’imatge. En la trama presumptament hi van participar més persones, com la dona de Sandro Rosell, Marta Pineda. Es calcula que van arribar a blanquejar fins a 15 milions d’euros.

Davant la porta del domicili de Rosell, al carrer de Deu i Mata, s’hi han concentrat desenes de periodistes i gràfics.

Cap a les sis de la tarda, l’expresident del FC Barcelona ha sortit de l’edifici i ha estat traslladat a un altre escorcoll.