Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal i del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l’Eixample han detingut vuit persones per suposadament sostreure rellotges de luxe, un de 40.000 € i l’altre de 8.000 €. Segons la policia, tots actuaven a Barcelona, tenen nombrosos antecedents policials i tenen entre 20 i 30 anys. Després de declarar davant el jutge, han ingressat en presó preventiva. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

La policia els van detenir en dues actuacions policials diferents. La primera es va produir el 15 de febrer en ple centre de la ciutat quan agents de paisà van enxampar “in fraganti” sis lladres que estaven assaltant un home amb molta violència a qui van arrencar del canell de la mà el rellotge, que està valorat amb 40.000 euros. Els Mossos els van poder detenir a tots, excepte a un que va poder fugir amb el rellotge sostret i es va decretar un requeriment policial de recerca i detenció.

La segona actuació va ser al cap de dos dies, el 17 de febrer. Agents de paisà van veure dues persones que corrien a gran velocitat, van creuar el passeig de Gràcia i van pujar en un taxi. Els policies van iniciar una carrera i van poder aturar el vehicle i detenir els dos homes, que duien a sobre un rellotge de 8.000 € que acabaven de robar a un turista just a la sortida de l’hotel.

En grup i canviant la identitat

Segons la policia, els lladres especialitzats en robatoris de rellotges de luxe actuen en grup i cadascú té unes tasques molt ben definides. Així, hi ha els que s’encarreguen de cometre el robatori, d’altres el faciliten distraient la víctima o encerclant-la i després hi ha qui vigila l’entorn i inicia el seguiment. Els detinguts en la primera de les actuacions, a més, utilitzaven diferents identitats en funció del país on actuaven per defugir de la justícia.

A Barcelona, els Mossos han fet diverses operacions contra lladres especialistes en rellotges. Per exemple, el juliol del 2016 van desmantellar una banda criminal que atemptava contra els vianants.