La jutgessa ha fet seva la petició de la Fiscalia i ha decretat presó per a l’expresident del Barça sense possibilitat de pagar fiança. La magistrada Carmen Lamela assegura en la interlocutòria que Sandro Rosell formava part d’una organització criminal d’àmbit transnacional i veu risc de fuga -en part per la “facilitat per viatjar i viure temporalment en diferents llocs de tot el món”-, destrucció de proves -la investigació, recorda, no ha conclòs- i reiteració de delictes, “presentant un total desinterès per les regles essencials de la convivència”. Sandro Rosell ha declarat aquest dijous durant dues hores davant la magistrada després que dimarts fos detingut acusat d’haver cobrat presumptament comissions il·lícites provinents dels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol. També s’ha decretat presó incondicional per al seu soci Joan Besolí, amb residència a Andorra, un país -diu la jutgessa- “que no entrega els seus nacionals”.

En l’operació de dimarts, també es va detenir l’exsoci i company d’estudis libanès Shahe Ohannessian, i el ramader Andreu Ramos, que podria haver actuat de testaferro, prestant el seu nom per a les empreses de l’expresident blaugrana. La dona de Rosell, Marta Pineda, va quedar en llibertat amb càrrecs però també ha estat citada a comparèixer davant la jutgessa instructora de la causa. La investigació va arrencar arran d’una comissió rogatòria dels Estats Units relacionada amb una trama de cobrament de suborns per part de personalitats lligades al món del futbol. Diversos moviments bancaris sospitosos van posar la policia sobre la pista de Rosell i la resta de la trama.

A banda de les detencions, dimarts es van fer escorcolls al domicili i despatx de Rosell a Barcelona i també en altres immobles de Girona, Lleida i Andorra.