Contenidors cremats al Poblenou

La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 50 anys com a presumpte autor de la crema reiterada de contenidors al barri del Poblenou. Segons la policia, va incendiar més de 40 contenidors i també sis turismes. Els veïns ja havien denunciat els fets i van reclamar més policies de paisà al carrer per enxampar-ne l’autor.

La detenció es va produir el 20 de febrer arran d’un dispositiu que va començar el desembre del 2018. Primer la Policia de Barri del districte de Sant Martí va fer un mapatge de la ubicació dels contenidors cremats, les franges horàries i el “modus operandi”. Al mateix temps, agents de paisà van intensificar la presència no uniformada i van observar el detingut amb una conducta que clarament el situaven com a sospitós.

Més endavant i fruït de les gestions de la Unitat d’Investigació, es van analitzar les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància i van identificar sense dubtes com l’arrestat introduïa papers i altres objectes inflamables dins de contenidors que van cremar els dies 22 de gener al passeig del Taulat i 23 de gener a la cruïlla del carrer de Pallars amb Roc Boronat.

La detenció es va produir al Centre Comercial Glòries el 20 de febrer, moment en què el detingut portava a sobre nou encenedors i trossos de paper de cel·lulosa.