L’alcaldessa, Ada Colau, ha llegit una declaració institucional abans d’iniciar el Ple d’aquest divendres que expressa el rebuig del consistori a la sentència del cas La Manada. Tots els grups municipals i el regidor de Demòcrates han donat suport al text, que critica que la sentència “afavoreix la impunitat de les agressions masclistes” i que “minimitza els fets perquè no els considera agressió sexual”.

La declaració institucional durant el Ple d’aquest divendres s’alinea amb el que han manifestat experts jurídics, entitats feministes i de dones, ONU dones o el govern de Navarra i critica que situï la càrrega de prova en la víctima i posi el focus de la sentència en el seu comportament i no en el dels agressors. El text també recull que la sentència del cas La Manada “posa de manifest la incoherència d’entendre que l’abús sexual —com queda recollit en el relat dels fets— pot produir-se sense violència i/o intimidació”.

Demanen revisar el Codi Penal

Per tot plegat, la declaració institucional acorda instar el Congrés dels Diputats i el Senat a modificar el Codi Penal per revisar el supòsit d’abús sexual i la consideració jurídica de la violència en casos d’agressió sexual i violació. També s’expressa “suport incondicional” a les víctimes “moltes vegades invisibles” de les agressions sexuals i a totes les mobilitzacions socials en contra d’aquesta sentència judicial.