Segona dosi vacuna Pzifer Feixa Llarga a L'Hospitalet

(ACN) La sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, no descarta que la vacunació s’hagi de repetir cada any, com es fa amb la de la grip, actualitzada a variants noves.

Cabezas preveu arribar al 40 % de la població vacunada contra la covid al juny. Ha afegit, en declaracions a RAC1, que tot “depèn molt del nombre de dosis disponibles”. Si més no, s’ha mostrat esperançada perquè aquest 40 % inclouria la gent de més risc, ja sigui per edat o patologies. Les previsions poden canviar si augmenta la disponibilitat de dosis i de vacunes i si es modifiquen certs protocols, com la limitació a 55 anys de la vacuna d’AstraZeneca. Ara per ara, però, Salut només sap, i “aproximadament”, les vacunes que tindrà fins al març.

Considera prematur parlar de passaport covid

Carmen Cabezas veu “prematur” parlant de passaport covid ja que, tot i que s’ha fet amb altres malalties com la febre groga, no hi ha actualment una vacunació global que arribi a tots els països. Segons ella, la distribució és encara “molt injusta” i per això no es poden plantejar qüestions com aquesta.

Vacuna covid a menors a partir de cinc anys

Sobre la limitació a 55 d’anys de la vacuna d’AstraZeneca, ha considerat que s’acabarà revisant i s’ampliarà als 65, però ha avisat que no serà de manera imminent, sinó que creu que s’esperarà a tenir els resultats d’estudis que s’estan fent als Estats Units.

En aquest sentit, ha anunciat que també s’han començat estudis sobre la vacuna en menors a partir de cinc anys, en què “segurament hi participarà algun hospital de Catalunya”.

La sotsdirectora ha reconegut que el cap de setmana passat es van administrar menys dosis, però ha defensat que s’està a un ritme diari d’unes 10.000 vacunes (de dilluns a divendres).